Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

110 Milyon Dolarlık Kripto Para Hacker’ı Suçlu Bulundu

Kripto para platformu Mango Markets’e yapılan 110 milyon dolarlık saldırıyla bağlantılı olan Avraham ‘Avi’ Eisenberg, dolandırıcılık suçundan hüküm giydi.

New York’taki bir hakim, Eisenberg’ün emtia dolandırıcılığı, emtia manipülasyonu ve dolandırıcılık suçlarından suçlu buldu.

Kripto para borsası Mango Markets’e yapılan hack saldırısına adı karışan ve dolandırıcılıkla suçlanan Eisenberg, Aralık 2022’de Porto Riko’da tutuklandı.

Mango Markets’in kripto parası MANGO’nun fiyatı Ekim 2022’de aniden yükselmeye başlamış, kısa süre sonra platform 116 milyon dolarlık saldırıya uğramıştı.

Saldırıdan önce platforma 5 milyon dolarlık USDC yatırıldı ve bir uzun pozisyon açıldı. MANGO fiyatı bundan sonraki ilk bir saat içerisinde 10 kat yükseldi ve saldırgan bunu borçlanarak kaçmak için teminat olarak kullandı.

Eisenberg, birkaç günün ardından saldırıyı kendisinin yaptığını belirterek bunun bir ticaret stratejisinin parçası olduğunu söyledi.

Eisenberg, Mango Markets’e 67 milyon dolar iade etmiş, borsanın kullanıcıları bir oylama sonucunda kendisinin 47 milyon doları tutmasına izin vermişti.

Eisenberg, bunun adil bir ticaret stratejisi olduğunu mahkemede de savunsa da mahkeme, bunu dolandırıcılık olarak nitelendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!