Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Denizbank Şubesinde 205 Milyon Liralık Vurgun: Kripto Paralarda Kaybedilmiş!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Denizbank Side Ticari Merkez Şubesi’nde birkaç şüpheli müşterilerin parasını çalarak kripto para yatırımı yapmışlar.

Futbol dünyasından ünlü isimlerin adının karıştığı “Seçil Erzan” davası olarak bilinen dolandırıcılık olayı ile gündeme gelen Denizbank, durum sonrası tüm şubelerde denetimi artırmıştı. Mynet’in haberine göre Denizbank, bunun üzerine müfettiş ekibinin yaptığı incelemeler sonucunda Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem’in hesabında olağan dışı hareketlilik tespit etti.

Nisan ayı başında şubeye gelerek soruşturma gerçekleştiren banka müfettişleri Utku Erdem’in 2021 yılından 2024‘e kadar müşterilerden 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığını tespit etti. Söz konusu kişilerin daha sonra parayı tekrardan Utku Erdem’e transfer ettiği ortaya çıktı.

Kripto paralarda kaybetmiş

Bankanın şube için suç duyurusu yapmasının ardından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 4’ü banka personeli dahil olmak üzere 8 şüpheli tutuklandı. Çalınan paraların ise sanal bahis siteleri ve kripto para borsalarında kaybedildiği öne sürüldü.

Denizbank yönetimi olay sonrası harekete geçerek zarar gören müşterilere ödemelerini yaptı ve zararlarını tanzim etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!