Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Önde Gelen Hizmet Sağlayıcısı Ülke Genelinde CBDC Benimsenmesini Arttırıyor

Çin’in önde gelen hizmet sağlayıcısı Meituan, kullanıcılarının Çin’in dijital merkez bankası parası (CBDC) dijital yuan’ı kullanarak restoranlar, marketler, sinemalar ve oteller dahil olmak üzeri 200’den fazla çevrim dışı işletmede alışveriş yapabileceğini söyledi.

Hong Kong merkezli yerel gazete South China Morning Post‘un haberine göre Meituan, 26 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada kullanıcılarının Çin genelindeki 200’den fazla çevrim dışı işletmede gerçekleştireceği ödemelerde dijital yuan kullanmasına izin vermeye başladı.

Ülke genelinde CBDC‘nin kullanımını teşvik etmek için dijital yuan’ın mobil ödeme uygulaması e-CNY kullanılarak yapılan ödemelerde kullanıcılara indirim kuponları vereceğini duyuran şirket ayrıca ocak ayının başlarında çevrim içi gıda teslimatları için dijital yuan ödemelerini etkinleştirmişti.

Meituan’ın son hamlesinin günlük hayatta çeşitli alanlarda dijital yuan kullanılmasına imkan sağlayacağını söyleyen danışmanlık şirketi BoTong Analysys’in kıdemli finansal analisti Wang Pengbo;

Dijital renminbi tüketici ile bütünleşmenin iyi bir yolunu buldu. Bu da onu daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirecek.

dedi.

Geçtiğimiz aylarda Tencent Holdings‘in elektronik cüzdan hizmeti WeChat Pay‘e ödeme seçeneği olarak eklediği dijital yuan, şu anda başkent Pekin dışında Shenzhen, Suzhou, Xiongan, Chengdu, Şanghay, Hainan, Changsha, Xian, Qingdao, Dalian ve Kış Olimpiyatları konumlarında kullanılabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!