Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

120 Bin Bitcoin Toplayan BlackRock, BTC Reklamı Yapmaya Devam Ediyor

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock, spot Bitcoin ETF’sini tanıtmaya devam ediyor.

ABD’de 11 Ocak’ta işlem görmeye başlayan spot Bitcoin ETF’leri, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hariç olmak üzere şimdiye dek toplamda 268 bin 149 Bitcoin topladı. Bunlar arasında en büyüğü, 119 bin 681 Bitcoin (6,23 milyar dolar) toplayan ve BlackRock tarafından kurulan iShares Bitcoin Trust (IBIT) oldu.

BlackRock, likidite bakımından diğer fonların önünde yer alsa da IBIT’i kamuya tanıtmaya devam ediyor. Şirket, yeni yayımladığı reklamda hem geleneksel hem de kripto para alanındaki yatırımcılara hitap etti.

Resim

Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas, reklamı değerlendirirken, “Bitcoin’i bir emtia ya da para birimi ile değil de ilerleme ile denk tutmaları ilginç.” dedi.

BlackRock tarafından yayımlanan reklamda yatırımcıların iShares Bitcoin Trust sayesinde hisselerine ve tahvillerine nasıl erişim sağlıyorlarsa Bitcoin’e de öyle erişim sağlayabileceği vurgusu yapıldı.

Balchunas’ın yorumuna göre bu, reklamın mevcut kripto para yatırımcıları yerine portföyünün %60’ını hisse senetlerine; %40’ını tahvillere ayırmayı tercih eden geleneksel yatırımcılara yönelik olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!