Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Kovalayan Yatırımcılar Sayesinde Bu Projeler 3,5 Milyar Dolar Sınırını Geçti

Ethereum ekosisteminde kurulan likit restaking protokollerinde tutulan varlıkların toplam değeri, 3,5 milyar doları geçti.

Etherfi, Renzo, Kelp, Puffer ve benzeri restaking platformlarına geçtiğimiz son bir ay içerisinde daha fazla para yatırılmaya başladı.

Kullanıcıların Etherfi’de tuttukları mevduatların değeri 1,3 milyar doları aşarken bu sayı Kelp için 460 milyon; Renzo için 346 milyon dolar oldu.

Binance’nin yatırım kolu Binance Labs’ten yatırım alan ve son haftalarda hızla büyüyen Puffer ise kısa süre önce milyar dolar sınırını aştı.

Likit restaking protokolleri, elinde likit staking token’ı bulunduran kullanıcıların bunları EigenLayer aracılığıyla yeniden stake etmesini sağlıyor. Kullanıcılar, bu tokenlar sayesinde bir yanden Ethereum ağında stake yaparken bir yandan daha farklı protokollerde de aktif olarak faaliyet gösterebiliyor.

Bu platformların büyümesine en çok katkıda bulunan projelerden biri, EigenLayer oldu. EigenLayer’da tutulan varlıkların değeri, 7 milyar doları geçti.

EigenLayer’a para yatıran kullanıcılar bu işlemler karşılığında puan kazanıyorlar. Bu puanlar, projenin gelecekte düzenleyeceği olası bir airdrop sırasında kimin ne kadar token alacağını belirlemek için kullanılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!