Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

120 Milyon Dolarlık Arbitrum İçin Topluluğu İkiye Bölen Teklif: Kurucu Konuştu!

Arbitrum DAO üyesi, oyun ekosistemini büyütmek için oluşturulan 120 milyon dolarlık fon hakkında dikkat çekici bir teklifte bulundu.

Ethereum Layer 2 ağı Arbitrum’un (ARB) yönetişim DAO’su tarafından Haziran ayında kabul edilen ve oyun ekosisteminin büyümesini hızlandırmayı amaçlayan teklif, eleştirilerin merkezinde yer aldı. Bir DAO üyesi, bu durumun ardından fonun Arbitrum DAO kasasına aktarılmasını önerdi.

Arbitrum’un Oyun Kataliz Programı (GCP), mart ayında duyurulmuş ve haziran ayında kabul edilmişti. Programın amacı, oyun topluluğundaki geliştiriciler ve oyuncular arasında Arbitrum/Orbit/Stylus’un farkındalığını ve benimsenmesini artırmak olarak belirlenmişti.

Bu inisiyatif için üç yıl boyunca 225 milyon ARB token’ı ayrılmıştı, bu token’ların o dönemdeki değeri 215 milyon dolardı. Ancak ARB’nin fiyatındaki düşüşle bu miktar şu an yaklaşık 122 milyon dolara geriledi.

Teklif, yüzde 76 oy çoğunluğu ile kabul edilmiş ve programın ilk dört ayı için belirli hedefler ortaya konmuştu.

Ancak, Arbitrum DAO üyesi ve DeFi kurucusu Joseph Schiarizzi’nin belirttiği gibi, GCP’nin bu hedeflerin çoğunu yerine getirmediği aktarıldı.

Schiarizzi, GCP’nin bir web sitesi oluşturmadığını, RFP’leri yayınlamadığını ve hibe değerlendirmelerini gerçekleştirmediğini söyledi. Ayrıca, konsey üyelerinin kalıcı olarak atanıp atanmadığı da belirsizliğini koruyor.

Kurucu 220 milyon ARB için pek ümitli değil

Schiarizzi, bu eksiklikler nedeniyle GCP’nin fonlarının büyük bir kısmının, yaklaşık 220 milyon ARB token’ının (şu anki değeri yaklaşık 118,6 milyon dolar) Arbitrum DAO hazinesine aktarılmasını teklif etti.

Schiarizzi, yaptığı açıklamada, önerisinin kabul edilmesini beklemediğini ancak GCP’nin kaçırılan son tarihleri hakkında farkındalık yaratmayı başardığını vurguladı. Amacının, tüm fonların kasaya aktarılması değil, DAO’nun GCP’nin başında belirlediği şeffaflık ve sorumluluk hedeflerine ulaşması olduğunu belirtti.

Offchain Labs’in kurucu ortağı ve CEO’su Steven Goldfeder ise, iki haftada bir yapılan çağrıların gerçekleştiğini ve GCP’nin karmaşıklığının gecikmelere yol açtığını savundu. GCP’nin yasal yapı, denetim ve işe alım gibi karmaşık süreçlerden geçtiğini ve bu süreçlerin zaman aldığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!