Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Kara Bulutları Dağıtıyor: FBI Zanlısı Şirketle Yollar Ayrıldı!

Neiro (NEIRO), FBI tarafından operasyon yapılan Gotbit ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Kripto para piyasasında son günlerin dikkat çeken projesi Neiro, üzerindeki kara bulutları dağıttı. Ekip tarafından yapılan resmi açıklamada, piyasa yapıcı ortakları Gotbit ile ilişkilerinin durdurulduğuna yer verildi.

Gotbit ile tüm bağların koparıldığını altını çizerek vurgulayan Neiro ekibi, yeni piyasa yapıcılarla ortaklık kurulacağını aktardı:

Piyasa yapıcı ortaklarımız olan Gotbit ile ilişkimizi durdurduk. Gotbit veya çalışanlarını ilgilendiren hiçbir konu Neiro’yu hiçbir şekilde ilgilendirmiyor veya ilgilendirmiyor. Ancak Neiro projesi ve topluluğunun kendimizi uzaklaştırması doğru karardır. Sorunsuz geçişi sağlamak için, bu gönderinin yayınlandığı andan itibaren birkaç saat veya gün içinde yeni piyasa yapıcılarla ortaklık kuruyoruz.

Geçtiğimiz hafta GOTBIT Consulting LLC’nin CEO’su Aleksei Andriunin, kripto para piyasasında geniş çaplı bir manipülasyon şeması yürütmekle suçlanmıştı. Suçlama FBI tarafından yöneltildi.

2017’den 2024’e kadar “wash trading” yöntemiyle kripto paraların ticaret hacimlerini yapay olarak şişirerek yatırımcıları yanılttığı ve fiyatları yükselttikten sonra varlıklarını yüksek fiyatlarla sattığı iddia edildi. Bu olay, kripto topluluğunda büyük endişe yarattı.

Gotbit ve Neiro arasındaki bağ, o günlerde Neiro fiyatının da önemli bir düşüş yaşamasına yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!