Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Yıllık Mücadele Bitti: Token Neredeyse İki Kat Yükseldi

Julian Assange’ın bu hafta başında serbest bırakılması, JUSTICE token fiyatını neredeyse ikiye katladı.

Julian Assange’ın Pazartesi günü serbest bırakılmasının ardından, AssangeDAO’nun tokeni JUSTICE, %80’den fazla değer kazandı.

AssangeDAO, bu yıl Şubat ayında WikiLeaks kurucusunun özgürlüğü için fon toplamak amacıyla kuruldu. AssangeDAO’nun bir üyesi başlangıçtan bu yana toplanan 16.593 ETH’nin 11.000’den fazlasının (37 milyon dolar), hukuki ve sosyal harcamalarda kullanıldığını söyledi.

Saipan Adası mahkemesine gitti

Assange, ABD yetkilileriyle görüşmesinde hakkındaki yalnızca bir suçlamayı kabul ederek serbest kalmasını ve ülkesi Avustralya’ya dönmesini sağlayan anlaşmayı kabul etti.

WikiLeaks kurucusu, ABD’nin gizli ulusal savunma belgelerini ele geçirmek için komplo kurmak ve ifşa etmek suçunu kabul etti.

İngiltere’den ayrılan Assange, ABD’ye bağlı Kuzey Mariana Adaları’ndaki Saipan Adası mahkemesine gitti.

14 yılın ardından özgür kaldı

Assange’ın avukatı, yargıç kararı sonrasında “Assange, 14 yıllık mücadelenin ardından nihayet evine özgür bir adam olarak dönebilir” yorumunu yaptı.

Assange, 2010’da eline geçen gizli belgeleri gazetecilik sıfatı altında yayımladığını ve bunun ifade özgürlüğünü ve basın özgürlüğünü koruyan kanunlarca koruma altında olduğunu savundu.

Beş yıldır İngiltere hapishanesinde olan Assange, ABD’ye iade edilmemek adına mücadele etti. Yargıç, ifşa edilen belgelerin şimdiye dek kimseye zarar vermediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!