Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Risk Kontrolü: 102 Bin Usulsüz Hesap Donduruldu!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, haksız airdrop kazanan kullanıcıların hesabını dondurdu.

Binance tarafından 25 Haziran günü yapılan açıklamada, Megadrop etkinliği sonrasında 297 ana hesabın yasaklandığına yer verildi. Bu hesapların haksız airdrop kazanmak ve Megadrop etkinliğini suistimal etmek için usulsüz işlemlere başvurduğu belirtildi.

Tek bir kişinin 9 bin hesabı varmış

Bununla birlikte sadece bir airdrop avcısının toplamda 9.000 KYC hesabı satın aldığı/topladığı ve bütün hesaplar üzerinden Megadrop’a katıldığı ifşa edildi. Bu 9 bin hesaplı kullanıcının hesapları da tek bir havuzda donduruldu.

Binance, toplamda 102 bin cüzdanın risk kontrolleri sonucunda sahte olduklarını tespit etti:

Birisi büyük miktarda KYC satın alarak Megadrop ödüllerini toplu olarak elde etti ve sistem tarafından risk kontrolü yapıldıktan sonra fonları bir hesapta havuzlayarak kaçmaya çalıştı, böylece risk kontrolü tekrar tetiklendi ve donduruldu. Toplamda 1 milyondan fazla katılımcı vardı ve bunların 102.000’i risk kontrolüyle sahte hesap olarak belirlendi.

Söz konusu usulsüzlüklere tanıklık eden etkinlik, Binance Megadrop 2 etikliğiydi. Binance’in bu etkinlik için seçtiği yeni altcoin ise merkeziyetsiz stablecoin protokolü Lista (LISTA) olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!