Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

140 Milyon Kullanıcısı Olan Minecraft NFT’lere Kırmızı Işık Yaktı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Minecraft oyunu geliştirici şirketi Mojang tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket yakın dönemde NFT’leri veya Blockchain teknolojisini sistemlerine entegre etmeyi düşünmüyor.

Küresel çapta 140 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan video oyunu Minecraft resmi sitesinden paylaşılanMinecraft ve NFT’ler” adlı makaleye göre, geliştirici şirket bu teknolojileri oyunun içine dahil etmeyeceklerine dair açıklamalarda bulundu. 2014 yılında Microsoft tarafından 2,5 milyar dolara satın alınan Minecraft, 238 milyon adetten fazla “ömür boyu” satışla tüm zamanların en çok satan oyunu unvanını kazandı.

“NFT’lerin doğası gereği şirket değerlerimizle uyumları yok.” açıklamalarında bulunan geliştirici şirket Mojang, makalesine şu cümleler ile devam etti:

NFT’lerin etrafındaki spekülatif fiyatlandırma ve yatırım zihniyeti, kullanıcının odağını oyun oynamaktan uzaklaştırıyor ve oyuncularımızın uzun vadeli neşesi ve başarısıyla tutarsızlık gösterdiğini düşündüğümüz vurgunculuğa teşvik ediyor.

Şirket tarafından yapılan bu açıklamada, özellikle Minecraft oyuncu kitlesinin genç yaştan insanlardan oluştuğunu ve bu sebeple dolandırıcılığa açık bir topluluk olduğunu belirtildi. Açıklamada ayrıca, kullanıcıların uzun vade güvenliği için böyle bir entegrasyonun söz konusu olmadığının altı çizildi.

Minecraft oyuncularının güvenli ve kapsayıcı bir deneyime sahip olmasını sağlamak için, blockchain teknolojilerinin Minecraft istemci ve sunucu uygulamalarımıza entegre edilmesine veya oyun içi içerikle ilişkili NFT’ler oluşturmak için kullanılmalarına izin verilmemektedir.

Mojang şirketi, oyun içinde daha güvenli deneyimler ve pratik kapsayıcı uygulamalar sağlayabilmek adına blockchain teknolojisinin gelişimini izlemeye devam edeceğini ve gelecekte resmi olarak desteğin bir noktada mümkün olabileceğini belirtse de şimdilik NFT ve blockchain teknolojilerini oyun içinde göremeyeceğimiz kesinleşmiş gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!