Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bitcoin Satışı Hakkında Konuştu: Belirsizlikten Dolayı Sattık

Dün itibariyle Tesla’nın 2022 ikinci çeyrek raporu açıklandı. Raporda en çok dikkat çeken kısımlardan birisi şirketin yüklü miktarda Bitcoin satışı yapması oldu.

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın şirketi olan Tesla, geçtiğimiz yıllarda kripto para birimlerine yatırım yapmış ve bu yatırımlar kripto camiası tarafından olumlu karşılanmıştı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin satın alımı yapan şirket, dün itibariyle ellerinde ki Bitcoin miktarının %75‘ini sattığını duyurdu. 20 Temmuz TSİ 23.00’da açıklanan ikinci çeyrek bilançosunda Tesla’nın 2021’de alarak tuttuğu Bitcoin’lerin büyük kısmını sattığını duyurmasının ardından Musk, kazanç çağrısı toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Elektrikli araç devi Tesla’nın 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı hakkında konuşan Musk, açıklamalarında şu noktalara değindi:

Bitcoin’lerimizin bir kısmını, Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi.

Tesla geçtiğimiz şubat ayında aldığı Bitcoin’leri ortalama olarak 31.700 dolardan cüzdanına eklemişti. Tesla’nın Bitcoin alım haberinden sonra kripto para üzerinde %15 civarında bir yükseliş yaşanmıştı. Son düşüş dalgasında satış yapan Tesla 29 bin dolar seviyesinden Bitcoin’lerini elinden çıkardığı tahmin ediliyor. Ayrıca yapılan bu satıştan sonra Tesfla şirketinin elinde 218 milyon dolarlık dijital varlığın kaldığı belirtildi. Tesla’nın satış haberinden sonra Bitcoin üzerinde %4’lük bir düşüş yaşandı.

Milyarder Musk açıklamasının devamında;

İlerleyen süreçte, Bitcoin varlıklarımızı artırmaya kesinlikle açığız. Dolayısıyla bu satış Bitcoin ile ilgili son kararımız gibi algılanmamalıdır.  Bu durum, sadece Çin’deki Covid-19 kapanmalarından ötürü şirketle ilgili oluşan likidite endişelerimizle ilgilidir.

sözlerine yer verdi.

Büyük bir Dogecoin destekçisi olduğu bilinen Elon Musk kazanç çağrısı konferansının devamında “Dogecoin’lerimizin hiçbirini satmadık.” ifadelerini kullandı. Musk’ın Dogecoin hakkında yaptığı bu açıklamadan sonra token üzerinde %10‘a yakın volatil hareketler gözlemlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!