Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun Açıkladı: Tesla’nın Bitcoin (BTC) Satması Harika Bir Haber

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tesla’nın Bitcoin satmasının iyi bir haber olduğunu söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla 20 Temmuz tarihinde Bitcoin varlıklarının %75’ini sattığını açıkladı. Yapılan satış hesaplara 936 milyon dolar olarak geçti. Tesla CEO’su Elon Musk, nisan ayında Shangay fabrikasının kapatılması nedeniyle nakit pozisyonların olabildiğince arttırılmasının önemine değindi ve Bitcoin’leri bu yüzden sattıklarını açıkladı.

Tesla’nın satışının Bitcoin üzerinde olumsuz bir baskı yaratabileceğine inanan yatırımcılar açıklamanın ardından hızla pozisyonlarını kapatmaya ve ellerindeki Bitcoinleri satmaya başladılar. Açıklamanın hemen ardından %1,75 değer kaybeden Bitcoin, gecenin devamında %1,79 daha düşerek güne %3,57 düşük başladı. Piyasanın çoğu Tesla’nın satış haberini olumsuz bulurken Tesla’nın satışını olumlu değerlendirenler de vardı onlardan biri: Justin Sun.

TRX (TRON)’un kurucusu Justin Sun, 21 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tesla’nın Bitcoin satmasının iyi bir haber olduğunu iddia ederek gerekçelerini paylaştı:

Tesla’nın Bitcoin satışı BTC için harika bir haber.

  • Bir, artık piyasanın bizi uzun süredir rahatsız eden Tesla satışı için endişelenmesine gerek yok.
  • İki, Tesla’nın yaklaşık 1 milyar dolar değerinde BTC satması tüm büyük şirketlere Bitcoin’in likiditasyonunu gösteriyor.
  • Üç, Tesla’nın Bitcoin’lerini satması elinde Bitcoin olan şirketler için iyi bir örnek teşkil ediyor. Tebrikler Elon Musk.

Elon Musk satış açıklamasının ardından yaptığı açıklamalarda Bitcoin satışının kripto paralara karşı alınan bir pozisyon olmadığını, şirketin gelecekte dijital varlıklarını arttırmaya kesinlikle açık olduğunu da ifade etti. İlginç bir şekilde şirket, sahip olduğu Dogecoinlerin (DOGE) hiçbirini satmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!