Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Şant Manukyan: Göstergeler Olumlu, Geriye İki Risk Kaldı

İş Yatırım Uluslararası Sermaye Piyasaları Müdürü Şant Manukyan, Twitter paylaşımında Bitcoin’e etki edebilecek risklerden bahsetti ve 22.500’ü işaret etti.

Şant Manukyan 19 Temmuz tarihli Twitter paylaşımında On-chain göstergelerin Bitcoin’de dibi işaret ettiğini ve artık iflas eden veya para çekimini durduran borsaların piyasada panik yaratmadığını, geriye görünürde iki risk kaldığını belirtti. Manukyan’a göre ilk risk, madenci satışları ikinicisi ise Mt. Gox korkusu. Manukyan konu hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Onchain göstergelerin (MVRV, Puell, Hash Ribbon etc) BTC’de dibe işaret ettiğini daha önce tartışmıştık. Bu gibi haberlerin de artık etkisiz olması olumlu bir durum. Geriye görünürde 2 risk kalıyor. Biri, madenci satışları ikinicisi ise Mt. Gox korkusu.

Ünlü analist Mt. Gox hakkında:

Mt konusunu özetlersem: Yatırımcılar yavaş yavaş BTC’lerini geri alıyor ve Temmuz ayında gelen bu açıklama Ağustos sonu gibi önemli bir miktarın serbest kalacağına işaret ediyor.

 

dedi.

Mt. Gox konusunu özetlemek gerekirse 2010’da kurulan Japonya merkezli bir Bitcoin borsası olan Mt. Gox 2014’ün başlarında dünya çapındaki tüm Bitcoin işlemlerinin %70’inden fazlasını yönetiyordu. Ancak 2014’te dolandırıcılık, hırsızlık ve kötü yönetim nedeniyle şirket, borsa faaliyetlerini durdurdu ve iflas koruması için mahkemelere başvurdu. 6 Haziran 2022 tarihli mahkeme tutanaklarına göre Mt. Gox’un hesaplarında bulunan 200.000 BTC’nin (4 milyar 585 milyon 600 bin dolar) büyük bir bölümü ağustos sonuna kadar borsa kullanıcılarına geri iade edilecek. 2013 – 2015 arası zirvenin 1000 dolar olduğu göz önünde bulundurulunca en yüksekten maliyetlenen Mt. Gox müşterisinin dahi %2.709 karda olduğu iddia edilebilir. Ağustos ayında serbest kalacak bu BTC’lerin kar realizasyon oranı piyasayı etkileyebilecek hacimlere ulaşabilir.

Resim

Manukyan Mt. Gox dışında 22.500 seviyesine de değindi. Analiste göre 22.500 üzerindeki fiyat hareketleri olumlu bir seyrin başlangıcı olabilir ancak analist, Bitcoin’de yeni bir yukarı trendin başlamasının Bitcoin’in ne olduğu üzerine uzlaşılmasına bağlı olduğunu belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!