Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Sahte Kripto Para Uygulamalarına Karşı Uyardı : Dolandırıcılığın Boyutu 42.7 Milyon Dolar

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber suçluların sahte kripto yatırım uygulamaları aracılığıyla Amerikalı yatırımcıların milyonlarca dolarını çaldığına dair yeni bir açıklama yayınladı.

FBI tarafından bu haftanın başında yapılan bir açıklamada, en az 244 kurbanın tespit edildiği ve toplam kayıpların şu anda 42.7 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Bu şüpheli uygulamaların genellikle meşru finans şirketlerinin adlarını ve logolarını kullanarak kurbanları bu uygulama üzerine para yatırmaya ikna ettiklerine dair detaylar belirtildi.

FBI, siber suçluların ABD’li yatırımcılarla iletişim kurduğunu, dolandırıcılık yoluyla gerçek görünen kripto para yatırım hizmetleri sunduğunu ve bu kişileri uygulamaları indirmeye ikna ettiğini açıkladı. FBI, YiBit şirketi adı altında faaliyet gösteren kişilerin, kurbanları 5.5 milyon dolar dolandırdığı bir olayı tespit etti. Bir diğer olayda ise kullanıcıların 3.7 milyon dolardan fazla zarara uğratıldığı belirtildi.

Mağdurların açıklamalarında, fonlarını geri çekmeye çalıştıklarında para serbest bırakılmadan önce vergilerin ödenmesi gerektiğine dair uyarılar aldıkları öne sürüldü. Bununla birlikte, fonlarını kurtarmak için bu vergileri ödeyen kullanıcılar hayal ettikleri gibi varlıklarını geri almayı başaramadılar.

Fedaral büro, Supayos veya Supay adlı başka bir uygulamanın depozito istediğini ve ardından bir kullanıcının minimum bakiye gereksiniminin 900.000 dolar olduğunu söyledikten sonra talep edilen parayı yatırmadığı taktirde fonlarının dondurduğunu söyledi.

FBI’a göre, siber suçlular “mobil bankacılık ve kripto para yatırımlarına artan ilgiden yararlanmak” istiyorlar. Şirket yetkililerine de uyarıda bulunan FBI, işletmelerden müşterilerini bu dolandırıcılık faaliyeti hakkında uyarmaları ve logolarının izinsiz kullanılmadığından emin olmak için düzenli kontroller yapmaları gerektiğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!