Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Para Vergisi 2025’e Ertelendi

Geçtiğimiz aralık ayında yaptığı bir açıklamayla kripto paralar yatırımcılarından alınacak vergi planını 2023’e kadar uzatan Güney Kore, bugün yaptığı açıklamayla kripto para vergisini 2025 yılına kadar ertelediğini duyurdu.

Hükümet yetkilileri tarafından 21 Temmuz Perşembe günü açıklanan vergi reformu planına göre Güney Kore’de kripto kazançları üzerinden alınması planlanan vergi uygulaması iki yıl daha ertelenerek 2025 yılına kadar uzatıldı.

Vergi reform planına göre sanal varlıklar üzerinden elde edilecek gelirlerin vergilendirilmesinin yanı sıra “sanal varlıkların transferi veya ödünç verilmesinden” elde edilecek gelirlerin vergilendirilmesi de 2025’e kadar ertelendi. Ancak yıllık dönemde 2.5 milyon KRW’yi (1.900 dolar) aşan kripto kazançlarına %20 ek vergi uygulanmasına yönelik planlarda herhangi bir değişikliğe gidilmediği görüldü.

Güney Koreli blockchain savunucusu Harold Kim’in, daha öncelerde CoinDesk’e verdiği bir demeçte, yerel borsalarda elde edilen kazançlardan alınması planlanan vergilerin eşik seviyesinin oldukça yüksek olduğunu ve dolayısıyla haksız bir şekilde daha küçük kripto yatırımcıları hedef alabileceğini söylemişti.

Güney Koreli yetkililer, sanal varlıkları vergilendirme planlarını daha önce aralık ayında 2023 yılına kadar ertelemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!