Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,5 Trilyon Dolarlık Yatırım Devi Gözünü Kripto Paralara Çevirdi: Adımını Atıyor

Birleşik Krallık merkezli önde gelen finansal hizmetler şirketi Legal & General (L&G), fonlarını tokenize etmek için blockchain teknolojisini kullanma yollarını araştırıyor.

Şirketin yatırım kolu olan Legal & General Investment Management (LGIM), dünya çapında 1,14 trilyon sterlin (1,5 trilyon dolar) değerinde yönetilen varlığa sahip ve bu alanda BlackRock ve Franklin Templeton gibi devlerin izinden giderek gerçek dünya varlıklarını tokenize etme sürecine adım atmayı planlıyor.

LGIM’in küresel işlem başkanı Ed Wicks, “LGIM Likidite fonlarını tokenize edilmiş formatta sunma yollarını değerlendiriyoruz. Fon endüstrisinin dijitalleşmesi, verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve daha geniş bir yatırımcı kitlesine yatırım çözümleri sunmak için çok önemli” ifadelerini kullandı.

LGIM’in likidite fonları, kısa vadeli nakit yönetimini desteklemek amacıyla tasarlanmış olup, operasyonel nakit ihtiyaçlarını karşılamayı ve istikrarlı getiriler sağlamayı hedefliyor.

Tokenized fonlara yeşil ışık

Birleşik Krallık’ta yatırım fonlarına tokenize etme izni, Kasım 2023’te hükümet tarafından verilen onayla mümkün hale geldi. Bu gelişme, Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı, Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ve BlackRock gibi yatırım yöneticileri ile iş birliği içinde yürütülen bir çalışma grubunun sonucunda gerçekleşti. Model, FCA tarafından yetkilendirilen fonların, belirli kriterleri karşıladığı sürece tokenizasyonu satış ve itfa işlemleri için kullanmasına olanak tanıyor. Bu kriterler arasında, yatırım portföylerinin yalnızca ana akım yatırım varlıklarından oluşması ve geleneksel değerleme ve takas süreçlerinin korunması yer alıyor.

Çalışma Grubu Başkanı ve LGIM’in görevden ayrılmak üzere olan CEO’su Michelle Scrimgeour, bu gelişme hakkında, “Fon tokenizasyonu, sektörümüzün çalışma şeklini devrim niteliğinde değiştirme potansiyeline sahip. Daha büyük verimlilik ve likidite, gelişmiş risk yönetimi ve daha özel portföylerin oluşturulması mümkün hale gelecek. Birleşik Krallık’ın teknolojik gelişmelerde ön planda kalması hayati önem taşıyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!