Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsalların Kasım Başı Bitcoin Hedefi 80 Bin Dolar: İki Önemli Sebepleri Var!

ABD seçimleri ve Fed toplantısı yaklaşırken Bitcoin opsiyon yatırımcıları, yükseliş beklentisiyle 80.000 dolar üzerindeki alım opsiyonlarına odaklanıyor.

Bitcoin opsiyon yatırımcılarının ilgisi, seçim ve Fed toplantısı yaklaşırken 80.000 dolar üzerindeki alım opsiyonlarına odaklandı.

Bitcoin opsiyon yatırımcıları, kasım ayında sona erecek opsiyonlar için 80.000 dolar üzerindeki alım fiyatlarına odaklanıyor. Bir analistin aktardığına göre bu ilgi, kasım ayında gerçekleşecek iki önemli olayı öngören piyasanın bir yansıması oldu. Bu iki olay arasında 5 Kasım’da ABD başkanlık seçimi ve 8 Kasım’da Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz kararı toplantısı yer aldı.

Bitwise Avrupa Araştırma Başkanı André Dragosch, bu konuda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Şu anda en fazla açık pozisyona sahip bitcoin opsiyonları, ABD seçiminden birkaç gün sonra, FOMC toplantısının yapılacağı 8 Kasım’da sona erecek olan opsiyonlardır. Bu opsiyonlarda belirgin bir şekilde alım opsiyonlarına ağırlık verilmiş durumda. Bu da yatırımcıların genellikle olumlu bir fiyat hareketi beklentisi içinde olduklarını gösteriyor.

ABD Merkez Bankası’nın 8 Kasım’daki toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan düşürmesi bekleniyor. CME FedWatch aracına göre bu faiz indirimi ihtimali %90,2 seviyesinde yer aldı. Faiz indirimi, genel piyasalarda risk iştahını artırabilir ve yatırımcılar kripto paralarda buna göre pozisyon alıyor.

Opsiyon yatırımcıları, FOMC kararı civarında bitcoin’in volatilitesinde bir artış bekliyor gibi görünüyor, bu da ilgili tarihlerde sona erecek opsiyonların ima edilen volatilite yapısında görülebiliyor. Son zamanlarda satım opsiyonlarına olan ilginin artışı, yatırımcıların riskten korunma faaliyetlerine işaret ediyor. Bu durum, genel olarak olumlu piyasa şartlarına rağmen yatırımcıların temkinli davrandığını gösteriyor

Bitcoin ETF’lerine girişlerde yavaşlama Bitcoin’in fiyatı pazartesi sabahı 69.400 dolara kadar yükseldikten sonra tekrar 68.200 dolar seviyesine geriledi. Dijital varlık, geçen haftaki rekor seviyelere rağmen 70.000 dolar barajını aşmakta zorlanıyor.

Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) geçen hafta toplam net girişlerde 20 milyar doları aşması, altın ETF’lerinin beş yılda ulaştığı bu rakamı sadece 10 ayda başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!