Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Milyon Dolar Çalan Dolandırıcılar Tutuklandılar

Tayland’daki kolluk kuvvetleri ülkedeki bir kripto para dolandırıcısını tutuklamayı başardılar. Bu dolandırıcının şu ana dek insanları kandırarak 16 milyon dolar değerinde para topladığı düşünülüyor.

Bangkok Post gibi yerel kaynaklara göre 48 yaşındaki Taylandlı bir vatandaş bir süredir yürüttüğü dolandırıcılığın ardından nihayet tutuklandı.

16 Milyonluk Dolandırıcılık

Yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre bu dolandırıcı bir süredir insanları kripto paralara yatırım yapmaya ikna edip sonradan aldığı paralarla birlikte ortadan kayboluyordu.

Mana Jumuang adlı dolandırıcıya güvenip para veren vatandaşlar kendisiyle iletişime geçemiyor ve paralarını kaybediyorlardı. Ancak bu dolandırıcı en sonunda yakalandı.

Tayland’daki kolluk kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalara göre bu dolandırıcılığın içinde bulunan üç Tayland, dört Vietnam vatandaşı tutuklandı. Bu dolandırıcıların şu ana dek 16 milyon dolar değerinde para topladıkları düşünülüyor.

Polis henüz dolandırıcıların hepsini yakalayabilmiş değil. Yapılan açıklamalara göre bu dolandırıcılarla birlikte çalıştığı düşünülen iki Tayland vatandaşı henüz yakalanamadı. Diğer Vietnamlılar ise Tayland’ı çoktan terk etmiş durumdalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment