Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Milyon Dolarlık Malikane, Bitcoin ile Satışa Çıkartıldı!

Bloomberg kaynağının 19 Ekim tarihinde aktardığı bir habere göre, New York menşeli R.G. Niederhoffer Capital Management fonunun yöneticisi Roy Niederhoffer, üç katlı devasa malikanesini Bitcoin ile satışa çıkardı.

Roy 2013 yılında Manhattan’daki evi uzun süreli bir restorasyon sürecine girdiği için, o sırada kendisi ve ailesi için büyük bir malikane arayışına başladı.

”Yaşayacak bir yere ihtiyacım var modundaydım.”

Fon yöneticisi daha sonra Riverside Drive bölgesindeki üç katlı bir malikanenin satışta olduğunu gördü ve ”Bu benim yıllardır aradığım tarzda bir ev ve New York içerisindeki en büyük malikanelerden de birisi” diyerek evi satın almaya karar verdi. StreetEasy kaynağının aktardığına göre Niederhoffer’in yeni malikanesi kendisine tamı tamına 12.9 milyon dolara mal oldu.

 

Niederhoffer yeni malikanesine taşındıktan 5 yıl sonra, 2018 yılında eski evinin restorasyonu bitti ve kendisi şu an 10,720 fit karelik malikanesini satışa çıkarmaya karar verdi. Evin liste fiyatı 15.9 Milyon dolar ve Niederhoffer ödemeyi nakit veya Bitcoin ile kabul edeceğini ifade etmekte.

”Ben Bitcoin’e gerçek inananlardan birisiyim. Bitcoin konusunda çok iyimser tutuma sahibim ve bundan daha fazlasına sahip olmak istiyorum.”

Fon yöneticisi Bitcoin ile ödeme alma konusunda o kadar iddialı ki, söz konusu kripto para birimi ile yapılan ödemeler için olan işlem veya transfer ücretini kendisinin ödeyeceğini ifade ediyor.

”Zorunluluklar veya broker ücretleri ne ise, bunları nakit olarak ödeyip Bitcoin’i elimde tutmak istiyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment