Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,6 Trilyon Dolarlık Şirketin CEO’sundan Bitcoin Yorumu: “İkinci Dalga Geliyor!”

1,6 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten Franklin Templeton CEO’su Jenny Johnson, Bitcoin ETF’leri konusunda “iyi hissettiğini” söyledi.

ABD’deki spot Bitcoin ETF‘leri, 11 Ocak’ta piyasaya girdikten sonraki ilk üç ay içerisinde 13 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Güncel verilere göre bu sayı, 15 milyar doların üstüne çıktı.

İkinci dalgaya hazır olun

Bitcoin fiyatı, ETF’lerin etkisiyle yılın başından beri %60 yükseldi ve mart ayında 74.000 dolara yaklaşarak kendi rekorunu kırdı.

Franklin Templeton CEO’suna göre portföy yöneticileri, hala Bitcoin’i portföylerine nasıl dahil edebileceğini bulmaya çalışıyor.

Johnson, “Bitcoin şu anda biraz risk-on, risk-off yatırımı. Biraz altın gibi olduğu için kimileri onu öyle görüyor, kimileriyse ona teknolojik bir açıdan bakıyor” dedi.

Johnson, “Bu gerçekten Bitcoin ETF’lerini erkenden benimseyenlerin ilk dalgası. Ben bir sonraki dalganın çok daha büyük kurumlardan oluşacağını düşünüyorum” dedi.

Dev kurumlar yatırım yapmaya başladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan dosyalar, yılın ilk çeyreğinde halihazırda bazı büyük kurumun spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yaptığını gösterdi.

Bunların arasında Wisconsin Eyaleti Yatırım Kurulu, Millennium Management gibi isimler yer alıyor.

Pazar payını artırmak istiyor

Franklin Templeton’un kendi spot Bitcoin ETF’si, şimdiye kadarki 359 milyon dolarlık para akışıyla en küçük ETF’lerden biri arasında yer alıyor.

Şirket aynı zamanda %0,19’luk fon yönetim ücretiyle en düşük oranda ücreti alan isim konumunda. Johnson, “İnsanların fon yönetim ücretleri konusunda daha duyarlı olmasını ve pazar payımızı büyütmeyi umuyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!