Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Eski Coin Ortağı Günlük Getiri Sağlayan Yeni Kripto Para Çıkarıyor!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Paxos International, Lift dollar (USDL) isimli yeni bir stablecoin çıkardı.

Paxos’a bağlı Paxos International’ın yeni stablecoin‘i, ilk aşamalarda Arjantin pazarında kullanılacak.

Günlük getiri sağlayacak

Paxos International, “USDL, Ethereum’da izinsiz şekilde ihraç edilmiştir ve token sahiplerine, dolaşımdaki USDL’lerin toplam değerini destekleyen rezerv varlıklarına bağlı olacak şekilde programlı olarak günlük bazda getiri sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.

ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenen USDL, “sadece en yüksek kalitedeki likit varlıklar” ile destekleniyor. Paxos’un açıklamasına göre bunlar ABD doları mevduatlarını, kısa vadeli tahvilleri ve nakit benzerlerini kapsıyor.

USDL’nin ayrıca Abu Dhabi Global Market (ADGM) bünyesindeki Finansal Hizmetleri Düzenleme OToritesi (FSRA) tarafından düzenlendiği belirtildi.

Bazı ülkelerde kullanılamayacak

Paxos CEO’su Charles Cascarilla, kullanıcıların USDL sayesinde “gerçekten risksiz” şekilde getiri elde edebileceğini söyledi. USDL, şu an için yaklaşık %5’lik getiri sağlıyor. Paxos International, 20 baz puanlık dağıtım; 30 baz puanlık ihraççı ücreti kesip kalanını kullanıcıya ödüyor.

USDL, ilk olarak Ripio, Buenbit ve TiendaCrypto ortaklığıyla Arjantin pazarında dağıtılacak.

USDL,  ABD, Birleşik Krallık, Avrupa Birliği, Kanada, Hong Kong, Japonya ve Singapur sınırları içerisinde kullanılamayacak. Buna ADGM sınırlarının dışında kalan BAE bölgeleri de dahil olacak.

Cascarilla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) getiri sağlayan stablecoinleri menkul kıymet olarak nitelendirebileceğini söyledi.

Binance’e coin ihraç etmişti

Paxos, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance adına Binance USD (BUSD) üretimini gerçekleştiriyordu. Şirket daha sonra New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) kararına göre Binance USD’nin üretiminin durdurulacağını bildirmişti.

Bunun üzerine Binance tüm BUSD paritelerini sıra sıra delist ederek en sonunda tüm işlem çiftlerini kaldırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!