Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,7 Milyar Dolarlık ICO Bitti: Telegram, Blockchain Projesini Sonlandırdı

2017 yılında toplamda iki ICO ile 1,7 milyar dolar toplamayı başaran Telegram, yeni yayınlanan bir açıklamaya göre Telegram Open Network (TON) blockchain projesini sonlandırma kararı aldı. Kararın ABD’nin finansal regülatörü SEC’in son hamleleri sonrasında alındığının bilinmesi, Telegram’ın yenilgiyi kabul ettiği anlamına geliyor.

Telegram CEO’su ve kurucusu Pavel Durov konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Bugün Telegram için üzücü bir gün. Blockchain projemizin devam etmeyeceğini açıklıyoruz.”

Telegram Open Network Noktalandı

Durov açıklamasının devamında ABD yargısına tepki  gösterdi ve Gram token’ları ile TON blockchain ağının piyasaya sürülmesinin engellenmesine neden olan kararı eleştirdi. Yargı, söz konusu token’ların bu projeye yatırım yapanlardan başka kişilere satılacağı gerekçesiyle bunun menkul kıymet statüsüne girebileceğini belirtmişti.

Telegram’ın TON projesi ile olan ilişkisinin tamamen bittiğini belirten Durov, bundan sonra projenin devam ettiğine dair haberlerin duyulması durumunda bunların tamamen dolandırıcılara ait olduğunu da açıkladı. İlk olarak 2019 yılının sonlarında piyasaya çıkması planlanan TON’un geçtiğimiz haftalarda ikinci kere piyasaya sürülmesi engellenmişti.

Şimdi TON alan yatırımcıların ne yapacakları ise büyük bir merak konusu.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment