Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum Yatırımcılarının Beklediği Haberi Verdi

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, merakla beklenen ETH 2.0 güncellemesi hakkındaki spekülasyonları yanıtsız bırakmadı. Özellikle son günlerde ETH’nin bu geliştirme konusunda daha fazla beklemek zorunda kalabileceği ve işlerin yolunda gitmediği haberleri yayılmaya başlamıştı.

Ethereum’da Hiçbir Sorun Yok

Ethereum ekosisteminin en önemli isimlerinden birisi olan Buterin ise sonunda spekülasyonlara yanıt verdi ve her şeyin yolunda gittiğini, Ethereum 2.0  hard fork’unun bu yılın Temmuz ayı gibi gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Consensus etkinliği için konuşan Buterin, şimdiden Ethereum 2.0 test ağının aktif olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini de belirtti.

İlk uygulamaların bundan yaklaşık bir hafta önce başladığını belirten Buterin, bu kilometre taşının ETH için oldukça önemli olduğunu da belirtti. Platform sayesinde kullanıcıların güncelleme tamamlandıktan sonra Proof-of-Stake tabanlı ekosisteme geçiş yapabileceğini belirten başarılı isim, bunun ETH ekosistemini tamamen değiştirebileceğini düşünüyor.

Şu an için Ethereum’un “Schlesi” isimli test ağı Prsym ve Lighthouse isimli iki Ethereum istemcisi tarafından çalıştırılıyor. Yakında ise Nimbus ile Teku istemcilerinin de iki diğer istemciye katılacağı biliniyor. Buterin yatırımcılara sadece bu müjdeyi vermekle kalmadı. Aynı zamanda PoS tabanlı algoritmaya geçer geçmez ölçeklenebilirlik konusunda önemli adımlar atacaklarını ima eden Buterin, uzun vadede fiyat yükselişinin de sinyallerini vermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment