Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Milyon Audio Token Hacklendi, Fiyat Yüzde 17 Düştü

Geçtiğimiz pazar günü, 6.1 milyon dolar değerindeki 18 milyon Audio token’ının transferini talep eden kötü niyetli yönetim teklifi, bir istismar sonucunda topluluk tarafından onaylandı.

Merkeziyetsiz müzik platformu Audius, yapısı gereği toplulukların fikir birliğine dayalı bazı kararları almasına yardımcı oluyor. Topluluk tarafından adil kararlar verilmesini  ve kullanıcılarında yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan bu sistem bu sefer hackerlar tarafından kötüye kullanıldı. Saldırganların sunduğu kötü niyetli bir yönetim önerisinin kabul edilmesi sonucunda 6.1 milyon dolarlık Audıo token çalındı.

Audius kurucu ortağı ve CEO’su Roneil Rumburg, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada topluluğun kötü niyetli bir teklifi kabul etmediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Bu bir istismardı, önerilen veya herhangi bir meşru yoldan geçen bir teklif değildi. Saldırının giriş noktası olarak da yönetim sistemi kullanılıyordu.

Auduis’in konu hakkında devam ettirdiği araştırmalar sonucunda Audio tokenlerinin kurum hazinesinden yetkisiz bir şekilde transfer edildiği doğrulandı. Açıklamanın ardından Auduis, Ethereum blockchain’indeki tüm Audius akıllı sözleşmelerini ve Audio token işlemlerini önlem amaçlı olarak durdurdu.

Bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen 18 milyon Audio token saatler içinde satıldı. Satış miktarındaki yüksek hacim ve merkeziyetsiz borsalar üzerinde ki Audıo token likidite azlığından, 6 milyon değerindeki 18 milyon token sadece 1.08 milyon dolar karşılığında satılabildi. Satış işleminin gerçekleştiği saatlerde Audıo üzerinde %17‘lik ani bir düşüş yaşandı.

CEO, istismarın temel nedeninin kontrol altına alındığını ve yeniden bu tür bir istismar gerçekleşmeyeceğini doğruladı. Topluluk hazinesinin vakıf hazinesinden ayrı tutulduğu göz önüne alındığında ise kalan fonlar, herhangi bir istismar tehlikesine karşı güvenli bir konumda bulunuyor.

CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatlik periyotta %6’ya yakın düşüş yaşayan Audius’un yerel token’ı Audio, yazım esnasında 0,3253 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!