Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Araştırmacısı Vivek Raman: Merge, Ethereum’u (ETH) Rezerv Para Yapacak

Ethereum araştırmacısı Vivek Raman, Ethereum’un Merge güncellemesiyle beraber para politikasının değişeceğini ve potansiyel olarak Bitcoin’den (BTC) daha iyi bir değer saklama aracı olacağını iddia ediyor.

Vivek Raman, Cointelegraph ile yaptığı röportajında, Ethereum’un Proof of Work (PoW) sisteminden Proof of Stake (PoS) sistemine geçişiyle beraber değer saklama aracı olarak Bitcoin’den liderliği devralabileceğine inandığını ifade etti. Raman röportajda, Ethereum’un bu potansiyel başarısının Proof of Stake’e geçişle beraber yaşanacak muhtemel arz şokundan kaynaklanacağını belirtti.

Habere göre, Merge güncellemesi eylül ayında gerçekleşecek. Merge güncellemesiyle beraber Ethereum’un para politikası değişecek ve daha sürdürülebilir hale gelecek. Ethereum toplam arzı %90 azalacak.

Raman, röportajında:

Merge’den sonra, Ethereum, Bitcoin’den daha düşük enflasyona sahip olacak. Özellikle harcama oranlarında Ethereum deflasyonist tarafta yer alacakken Bitcoin her ne kadar her yarılanmayla enflasyon oranı düşse de enflasyonist kalmaya devam edecek.

dedi.

Raman’ın açıklamalarına göre, Bitcoin dijital altın olarak işlevini sürdürecek olsa da Ethereum, merkeziyetsiz finansın temel katmanı olarak daha geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Ayrıca Raman, Merge güncellemesinin yüksek işlem ücretleri üzerinde belirgin bir etkisinin olmayacağını ancak bunun sorun olmadığını çünkü kullanıcıların çoğunlukla ikinci katmana geçiş yapacağını belirtti.

Araştırmacı, güncellemeden sonra katman kullanımı hakkında şu ifadelere yer verdi:

Merge ile beraber tüm kullanıcıların ikinci katmanda olması gerektiğini ve artık ilk katmanın güvenlik ve merkeziyetsizlik için temel katman olarak kullanılacağını öğrenmesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!