Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Teknik Analizi: Güncel Destek ve Dirençler

Bitcoin (BTC) son 24 saatlik periyotta %3,74 değer kaybederek 21.930 dolar seviyelerine kadar geriledi ve Ethereum (ETH) bu süreçte %6’ya yakın değer kaybetti.

FED faiz kararının açıklanmasına az bir süre kalmış olması ve hafta sonu olmasından dolayı iki gündür kripto para piyasasında hacimsizlik hakimdi. Bu nedenle TSİ dün gece 01.00 civarlarında yükseliş gösteren kripto paralar, aniden sert bir düşüş yaşadı.

Bitcoin Teknik Analizi

24300 dolar seviyelerine ulaşmasının ardından düşüşe başlayan Bitcoin’in bir düşen trendi bulunuyor. Dün geceki düşüşte bu trende temas eden Bitcoin’de güncel destek olarak bir önceki destek aldığı bölge olan 21850 seviyeleri yer alıyor. ABD Merkez Bankası tarafından gelebilecek beklentilerin üzerinde bir faiz oranıyla birlikte büyün piyasalarda düşüş bekleniyor. Bu nedenle alım yönlü hareketlerin oldukça hacimsiz olduğu söylenebilir.

20900 dolar seviyelerinde 200 mumluk hareketli ortalaması bulunan Bitcoin, 6 gün sonra gerçekleşecek aylık kapanışı 19910 dolar seviyesi altında kapatması durumunda 4 ay üst üste kırmızı kapatmış olacak.

Güncel direnç bölgeleri olarak da düşen trend temasları ve 24.300 dolar seviyeleri bulunuyor.

Ethereum Teknik Analizi

Son yükseliş dalgasında Bitcoin’e oranla daha iyi bir performans sergileyen Ethereum, bir bayrak formasyonu oluşturuyor. Ethereum’un güncel destek ve dirençleri bu bayrağın (Range) üst ve alt bölgeleri olurken aşağı kırması durumunda 1260 dolarlara kadar yukarı kırması durumunda ise 2000 ve 2500 dolarlara kadar ulaşması bekleniyor.

Merkez bankasının beklentilerin üzerinde bir faiz oranı açıklamasına rağmen Ethereum, 1460 dolar seviyelerini korursa bir sonraki yükseliş dalgasında da Bitcoin’den daha iyi bir performans gösterebilir.

  • İçerikte yer alan bilgiler yazarın kendi düşünceleridir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!