Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager Digital FTX’in Satın Alma Teklifini Reddetti

İflas talebinde bulunan ABD merkezli Voyager Digital, FTX ve yan kuruluşu Alameda Research tarafından yapılan “fiyat kırma teklifi” olarak nitelendirdiği bir satın alma talebini açıkça reddetti.

Geçtiğimiz cuma günü FTX CEO’su Sam Bankman, Voyager Digital şirketine yeniden yapılanma anlaşması önerdi. Önerilen plana göre Bankman-Fried’in ticari şirketi Alameda Research, Voyager’ın dijital varlıklarını ve dijital varlık kredilerini nakit piyasa değerinde satın alacaktı. Ancak bu anlaşmaya göre, iflas eden bir diğer şirket olan Three Arrows Capital‘a (3AC) verilen 670 milyon dolarlık borç muaf tutulacaktı.

24 Temmuz Pazar günü, Voyager avukatları teklife bir yanıt verdi ve şu açıklamaları kaydetti:

Alameda ve FTX’in ortak teklifi, kendilerine avantaj sağlayan bir tasfiye yönteminden başka bir şey değildir. Bunun adı kurtarıcı beyaz şövalye gibi giyinmiş fiyat öldürme teklifidir.

Voyager cephesinden yapılan açıklamaya göre şirket, ihale prosedürleri kapsamında yapılan herhangi bir “ciddi teklifi” kabul etmeye hazır. Ancak Voyager Digital’e göre FTX ve Alameda’dan gelen teklif, “Voyager’ın müşterileri için değerden ziyade Alemeda için tanıtım yaratmak üzere tasarlandı”.

Pazar günü sunulan mahkeme dosyasında Voyager Digital, FTX’in teklifinin rekabetçi bir süreci baltaladığını söyledi. Ayrıca, teklif Voyager ve fikri mülkiyeti için hiçbir değer beyan etmediğinin altı çizildi. Teklifin bu şekilde reddedilmesinin ardından FTX CEO’su Sam, Twitter üzerinden cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu ve bu teklifin müşteri odaklı kurtarıcı bir teklif olduğunu yineledi:

Voyager, müşterilerin varlıklarını kaybetmiştir. Ama fonların büyük bölümü de ellerindedir. O zaman neden hala kalan fonları sahiplerine vermiyorlar? Tam rakamı bilmiyorum ama diyelim ki, Voyager varlıkların %75’ine sahip. Normalde olması gereken, müşterilen bu %75’lik kısmı alması ve daha sonra da 3AC’den bazı fonlar kurtarılabilirse, onları da almalarıdır. Ama bu hala olmadı. Neden? Geleneksel finans süreci böyle istiyor. Müşteriler fonlarını almadan önce bir güzel dayak yerler. Bu durum yıllar alabilir. Çünkü bu süreçte fonlar dondurulur. Mt. Gox’u hatırlayanlar vardır. Süreç hala devam ediyor.

Açık ve net olmak gerekirse, teklifimiz sayesinde Voyager müşterileri, şirkette kalan fonların %100’ünü geri alabilecekler. Bu fonlara, ileriki dönemde kurtarılabilecek fonlar da dahildir. Bu teklifi kim istemez? Voyager’ın avukatları. Onlar alabilecekleri ücretin olabildiğince uzun sürmesi için reddedebilirler. Ama bizim teklifimiz müşterilerin fonlarını hemen almasını sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!