Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 DeFi Protokolünden Toplam 11 Milyon Dolar Çalındı: Yerel Token’ları Düşüş Yaşadı

Bir hacker, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri Agave ve Hundred Finance’dan 11 milyon dolar çaldı.

Hacker’ın WETH, WBTC, Chainlink, USDC, Gnosis ve WXDAI çaldığı belirtildi. Bu hack’lenme olayı Deus Finance’dan 3 milyon dolar değerinde Dai çalınmasının ardından gerçekleşti.

Son 24 saatlik periyotta CoinGecko verilerine göre Agave’nin yerel token’ı AGVE %25 düşerek 52 dolar seviyesine geriledi. Ancak Hundred Finance’ın yerel token’ı HND sadece %4’lük bir düşüş yaşadı.

Agave’nin token’ı AGVE, en yüksek değeri olan 1.466 doların yaklaşık %96 aşağısında bulunuyor. HND ise en yüksek seviyesinin %90 aşağısında bulunuyor.

Agave Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı araştırdıklarını detaylı bilgiyi öğrendiklerinde yapacaklarını söyledi. Hundred Finance ise yaptığı açıklamada soruşturmalarının sürdüğünü ve bu süre içerisinde işlemlerini durduklarını belirtti.

Solidity geliştiricisi Shegen, Agave’nin hack olayında 225.000 dolarını kaybettiğini ve hacker’ın normalden fazla kripto para olarak ödünç almasına olanak sağlayan bir açıktan yararlandığını belirtti. Uygulamanın borç alma sisteminde sıkıntı olduğu hesaplamanın yanlış yapıldığı söyleniyor.

Shegen yaptığı açıklamada, Agave’deki akıllı sözleşmenin Aave ile aynı olmasından dolayı güvendiğini söyledi. Şimdiye kadarki hack’lenme olaylarına göre nispeten daha düşük olduğunu belirten Shegen, “Aave’ye benzerliği protokolü daha güvenli gösteriyordu ancak değilmiş.” dedi.

Ayrıca Shegen, saldırıyı engelleyemediği için Agave geliştiricilerini suçlamadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!