Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC, The Sandbox İle Ortaklık Kurarak Metaverse’e Giriyor

İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC, metaverse’e giren ilk küresel banka olmak için The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

16 Mart tarihinde The Sandbox resmi Medium hesabından yaptığı paylaşımla, HSBC’nin spor toplulukları ile etkileşimde bulunabilmek amacıyla bu ortaklığı kurduğunu belirtti.

Sporcular,e-sporcular ve oyun meraklıları ile etkileşim kurmayı amaçlayan finansal hizmet sağlayıcısı HSBC, The Sandbox metaverse’ünde bir LAND satın aldı.

HSBC Asya-Pasifik Pazarlama Müdürü Suresh Balaji konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Metaverse, insanların artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi teknolojileri kullanarak yeni Web3’ü deneyimleme şeklidir. HSBC olarak müşterilerimize ve hizmet verdiğimiz topluluklara yeni fırsatlar oluşturmak ve deneyimler yaratmak için çalışıyoruz. The Sandbox ile kurduğumuz ortaklık sayesinde Metaverse’e adım atıyoruz ve Animoca Brands ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.

dedi.

HSBC’nin daha öncelerde kripto para birimlerine oldukça karşı olduğu söyleniyor. Geçen yıl ocak ayında şirket, İngilizlerin borsalardan banka hesaplarına para çekmelerini engellemişti ve mart ayında HSBC CEO’su Noel Quinn bitcoin ile ilgilenmediklerini açıklamıştı.

Ancak banka, 2021 yılının kasım ayında Ethereum blockchain’i için yazılım geliştiren ConsenSys’in 200 milyon değerinde yatırım aldığı bir finansman turuna katılmıştı ve blockchain teknolojisini araştırmak ve kullanmak için Wells Fargo ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!