Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Afrika’daki Yeni Ortağıyla Web3 Üstünde Çalışacak

Kripto para borsası FTX, Afrika’daki Web3 çalışmalarına katkı sağlayabilmek için AZA Finance ile iş birliği yapmaya başladı.

FTX ile AZA Finance; Web3 teknolojisinin Afrika pazarlarında nasıl geliştirilebileceğini araştıracak ve kıta genelindeki çeşitli itibari paralar için altyapı desteği sağlayacak. Bunun, Afrika’daki kullanıcılara FTX aracılığıyla işlem yaparken kolaylık sağlaması bekleniyor.

İkili, kıtadaki Web3 altyapısını geliştirmenin yanı sıra, Afrika’daki müşterilere yönelik yeni dijital para pariteleri açmayı planlıyor.

Eski adıyla BitPesa olarak bilinen AZA Finance, 2013 yılında Kenya’da bir finansal teknoloji firması olarak kuruldu. Afrika’nın ilk dijital para borsasını kuran firma, zaman içerisinde 10 farklı pazara yayıldı ve toplamda 250 milyar dolarlık işleme aracılık etti.

FTX ile AZA Finance arasında yapılacak iş birliği non-fungible token (NFT) teknolojisini de kapsayacak. FTX bu kapsamda Afrika’daki NFT sanatçılarıyla birlikte çalışmayı hedefliyor.

Sam Bankman-Fried tarafından kurulan Hong Kong merkezli FTX, bu yılın başında aldığı 400 milyon dolarlık C Serisi yatırımıyla 32 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!