Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IoTeX, 100 Milyon Dolarlık Sürdürülebilir Ekosistem Fonu Başlattığını Duyurdu

Nesnelerin İnterneti’ne odaklı blockchain platformu IoTeX, 100 milyon dolarlık sürdürülebilir ekosistem fonu başlattığını duyurdu.

IoTex Vakfı’nın yaptığı açıklamada sürdürülebilir ekosistem fonunu, merkeziyetsiz makine ekonomisini (MachineFi) desteklemek amacıyla başlattığını söyledi.

Blockchain teknolojisi ve yapay zeka tarafından desteklenen merkeziyetsiz makinelerin; güncel makinelere göre daha verimli, güvenli ve sürdürülebilir şekilde çalışma potansiyeline sahip olduğu söyleniyor.

IoTex’in açıklamasına göre MachineFi, internete bağlı cihazların mülkiyet sağlamak amacıyla paraya çevrilebilir olması durumudur. Ayrıca MachineFi’nin amacının cihazların finansmanından elde edilen karı kullanıcılara dağıtmak olduğu belirtiliyor.

IoTex’in Yatırım ve Ekosistem Başkanı Jing Sun konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Başlatılan fon ile birlikte önümüzdeki 10 ila 20 yıl içerisinde 10.000 den fazla MachineFi odaklı işletmeyi destekleyeceğiz ve 10 milyarlarca cihazı IoTex MachineFi portalına bağlayacağız.

dedi.

2021 yılının kasım ayında IoTeX, geleneksel iş gücünü metaverse’e entegre edebilmek ve MachineFi’ye odaklanabilmek için yeniden markalaştığını duyurmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda IoTeX’in kurucu ortağı Dr. Raullen Chai, kripto para piyasasının yıl sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!