Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Gün Önce 20 Milyon Dolarlık Altcoin Çalan İsim, Bugün Yine Saldırdı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu UwU Lend, yine bir saldırıya uğradı.

Blockchain güvenlik firmalarının açıklamasına göre UwU Lend, bugün saldırıya uğradı. Etherscan kayıtlarına göre saldırgan, Türkiye saatiyle 10.46’da harekete geçti.

Milyonlarca dolar çalındı

Blockchain güvenlik firması CertiK’in paylaşımına göre UwU Lend’e birkaç gün önce saldıran isim, bugün yeniden saldırıya geçti. Birkaç dakika içerisinde 3,7 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Saldırı, SlowMist tarafından da doğrulandı.

De.Fi Antivirus tarafından yapılan açıklamalara göre saldırgan, UwU Lend’den USDT, FRAX, LUSD, USDC ve DAI çaldı. Ardından bunların hepsini Ethereum’a (ETH) dönüştürdü.

Etherscan kayıtlarına göre bu isim, saldırıyı düzenleyebilmek için sadece 5 Ethereum (17.537 dolar) kullandı.

20 milyon dolardan fazla kayboldu

Bugünkü saldırıyı düzenleyen isim, geçtiğimiz günlerde yine UwU Lend’den sadece birkaç dakika içerisinde yaklaşık 20 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. Çalınan varlıkların içerisinde Wrapped Bitcoin (WBTC), Wrapped Ethereum (WETH) ve DAI bulunuyordu.

Cyvers araştırmacılarına göre bu şahıs, saldırıları düzenlemeden iki gün önce Tornado Cash’ten para çekti. Tornado Cash, kripto para işlemlerinin kimden kime gönderildiğini gizlemek için bir mixer olarak kullanılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!