Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsasıyla İlgili Bir İddia Daha: Piyasa Yapıcının Hesabı Çalındı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından OKX ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı.

Singapur merkezli piyasa yapıcı Quant Matter, OKX hesabındaki paraların çalındığını söyledi.

11 milyon dolar çalındı

Quant Matter’ın Operasyon Müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin OKX’teki ana ve alt hesaplarından 11 milyon dolardan fazla para çalındı.

Hacker’ın hesaba e-posta ya da 2FA doğrulaması olmadan giriş yapabildiği ve paraların 25 dakika içerisinde çalındığı belirtildi. Hacker, hesaptaki tüm kripto paraları Ethereum (ETH) karşılığında sattı.

Quant Matter yetkilisi, “Bunun bazen Google Chrome’daki bir uzantı yüzünden yaşanabildiğini görmüştüm ama bizimkinde durum böyle olmadı. OKX hesabımız hacklendi ve bu, bunun herkesin başına gelebileceği anlamına geliyor” dedi.

OKX iddiaları kabul etti

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada OKX’te bir güvenlik açığı olduğu yönünde iddialar çıktı. Web3 araştırma grubu Dilation Effect, bunun Google Authentication ya da SMS ile kimlik doğrulama yönteminden kaynaklandığını öne sürdü.

Quant Matter haricinde iki OKX kullanıcısının hesabının benzer yöntemlerle çalındığı öğrenildi. OKX, bu kullanıcıların zararını giderdi.

OKX, geçen gün konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve bir hacker’ın “hukuki belgelerde” sahtekarlık yaparak “çok az” sayıda OKX kullanıcısının kişisel bilgilerini ele geçirdiğini söyledi.

OKX, ayrıca bunun Google Authenticator ya da SMS doğrulaması ile bağlantısının olmadığını belirtti.

OKX’in kurucusu Star Xu, gelecekte bu sorunun yaşanmasını önlemek için yapay zeka yüz tanıma sisteminin güncellendiğini, belli bir limitin üstündeki hesapların resetlenmesi için sunulan taleplerin iki kez gözden geçirileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!