Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Projesi Saldırıya Uğradı, Fiyat Yüzde 70 Çakılınca Ekip Fark Etti!

Milyonlarca dolar değerinde saldırıya uğrayan altcoin projesinin fiyatı adeta çakıldı.

Kripto para piyasası bir siber saldırının merkezinde daha yer aldı. Highstreet (HIGH) isimli proje, uğradığı 20 milyon dolarlık saldırı sonucunda büyük hasar aldı.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, saldırganların başlangıçta Güney Kore’nin borsası Bithumb’tan HIGH satın aldıkları ve bunları BSC köprüsünden geçirdikleri belirtildi. Bithumb’tan 9 milyon dolarlık varlık çekilirken istismarın net boyutu 20 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

İlk müdahale başarılı fakat fiyat çakıldı

Ekibin açıklamasına göre HIGH saldırısına yönelik ilk müdahalede yaklaşık 8 milyonluk varlık kurtarıldı veya etkisiz hale getirildi. Fakat fiyat buna aldırış etmedi.

8 Haziran tarihinde 8,87 dolar civarında seyreden HIGH neredeyse 3’te 1’ine düşerek 2,87 dolara kadar geriledi.

Ekip, açıklamasında yaşananlara dair şu ifadelere yer verdi:

Kısa bir süre önce Highstreet’in son fiyat hareketlerine ilişkin bir soruşturma yürüttük. Bulgularımız, bu hareketlerin topluluğumuza yönelik kötü niyetli bir saldırının sonucu olduğunu doğrulamıştır. Özellikle, bir saldırganın 9 milyonu doğrudan bir Kore borsasından olmak üzere 20 milyon token çektiği tespit edilmiştir. Ekibimiz ve yatırımcılarımız agresif bir savunma sergileyerek 20 milyon tokenin ilk 8 milyonunu sindirmiştir. Ancak bu adamlar başlangıçta Bithumb’dan token satın alıp BSC köprüsünden yıkadıkları için şimdiye kadar kime karşı savaştığımızı göremedik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!