Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’da 2 Milyon Euroluk Kripto Para Dolandırıcılığına Son

Hollanda‘da 33 yaşındaki bir vatandaş 2 milyon euroluk bir kripto para dolandırıcılığı yaptığı için tutuklandı.

Hollanda’daki vergi işlemlerinin denetimden sorumlu olan FIOD geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınladı ve bir kripto para dolandırıcısı hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Coindesk tarafından yapılan habere göre 33 yaşındaki bu adam iki adet özel şirket kurarak bu şirketleri dolandırıcılık için kullanmaya başlamıştı. İnsanları büyük çaplı bir kripto para madencilik operasyonu kuracağına inandıran bu vatandaş, Bitcoin kazmak isteyen yaklaşık 100 kişiyi yepyeni bilgisayarlar almaya ikna etti. İnsanlardan bu parayı alan Hollandalı vatandaş bu paraları kripto para madenciliği için kullanmadı.

Hollanda’daki yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre ilgili vatandaş; insanlardan topladığı paraları araba, motosiklet almak ve seyahate çıkmak için harcadı. Bu kripto para dolandırıcısı şu anda dolandırıcılık, sahtekarlık, para aklama gibi suçlardan yargılanıyor.

Ülkede yapılan açıklamalar bu vatandaşın 2017 yılından beri insanları dolandırmaya çalıştığını gösteriyor. İlk olarak insanlara ayda 0.3 Bitcoin’lik (yaklaşık 2 bin 300 dolar) kâr vaat eden dolandırıcı bu sayede pek çok kişiden para toplamayı ve pek çok kişiyi dolandırmayı başardı. Ancak zaman geçtikçe şirketten parasını alamayan yatırımcılar durumdan şüphelenmeye başladılar ve bunun sonucunda polisle iletişime geçtiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment