Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’ya Yeni Kripto Para Düzenlemeleri Geliyor

Japonya‘daki Temsilciler Meclisi, ülkedeki yeni kripto para düzenlemelerinin bir an önce yürürlüğe girmesi için harekete geçti.

Ülkedeki yetkililer bundan bir süre önce mevcut finans yasalarını değiştirmek ve kripto para sektörüne hazır hale getirebilmek için birkaç yasa değişikliği önermişlerdi. Japonya’daki alt meclis geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili olan bu yasa değişikliklerini mevcut yasaya ekleme kararı aldı.

Nikkei gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre bu yasa değişiklikleriyle birlikte Finansal Araç ve Borsa Yasası ile Ödeme Hizmetleri Yasası’na bazı değişiklikler getirilmiş olacak. Yetkililerin amacı bu değişiklikler aracılığıyla kripto para sektöründeki şirketleri daha iyi bir şekilde yönetebilmek ve bu şirketlere daha etkili bir şekilde hitap edebilmek.

Bu yasalara getirilen değişiklikler arasında kripto para marjin ticaretiyle ilgili bazı maddeler yer alıyor. Yetkililer bu gibi maddelerle birlikte kripto para piyasasındaki birkaç farklı işlem türünü düzenlemek istiyorlar.

Ülkedeki yetkililer bunların yanı sıra kripto para sektörüyle ilgili birkaç farklı terimin de yasalara eklenmesini istiyorlar. Günümüzde pek çok ülke kripto para sektöründeki terimleri resmen tanımadığı için yetkililer bu alanda bazen zorluk yaşayabiliyorlar. Japonya ise kripto para terminolojisinin yasallaştırılmasını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment