Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20 Ülkeden ABD’ye Bitcoin’in (BTC) Faydaları Konulu Mektup: Örneklerde Türkiye Bulunuyor

İnsan hakları aktivistleri tarafından ABD Senatosu’na Bitcoin (BTC) ve stablecoinlerin faydalarını anlatan bir mektup gönderildi.

20 farklı ülkeden 20 insan hakları aktivisti tarafından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Senatosu’nun önde gelen liderlerine, siyasi baskı ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan insanlar için Bitcoin ve stablecoinlerin faydalarını anlatan bir mektup gönderildi.

Aktivistlerin, Bitcoin ve stablecoinlerin Ukrayna gibi çatışmaların yaşandığı ülkeler ve Venezuela gibi hiperenflasyondan etkilenen ülkeler tarafından nasıl kullanıldığına dair kişisel görüşlerine yer verdiği mektupta Bitcoin‘in, “Küba, Afganistan ve Venezuela’da parasal felaketler yaşandığı sırada vatandaşlara sığınak sağladığına” ve “Nijerya, Beyaz Rusya ve Hong Kong’da sivil özgürlüklere yönelik baskılar artığında otoriterliğe karşı mücadeleyi ayakta tutmaya yardımcı olduğuna” değinildi.

Ukraynalı aktivist Lyudmyla Kozlovska ise Bitcoin‘in, Rusya’ya karşı verdikleri mücadelede askerler için bağış toplamaya doğrudan yardımcı olduğunu söyledi.

Bitcoin benim için sadece bir teknoloji değil. Kelimenin tam anlamıyla arkadaşlarımın ve birçok Ukraynalının hayatını kurtardı. O olmasaydı, Rus işgalinin ilk günlerinde askerler için koruyucu ekipman sağlamak amacıyla bu kadar çabuk para toplayamazdık.

Mektupta ayrıca siyasi baskı ve ekonomik zorluklar yaşayan ülkeler ile ilgili dünya basınından haber başlıklarına yer verildi. Haberler arasında Wall Street Journal‘ın “Türkler, Düşen Liradan Korunmak İçin Bitcoin ve Tether’e Yöneliyor” başlıklı haberi de yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!