Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Bitcoin Tüm Zamanların En Düşük Seviyesinde

31.500 dolara ulaşmasının ardından 29.300 dolarlara kadar gerileyen Bitcoin, borsalarda tüm zamanların en düşük seviyesinde bulunuyor.

Veri ve analitik platformu CryptoQuant’tan alınan verilere göre kripto para borsalarındaki Bitcoin, tüm zamanların en düşük seviyesinde seyrediyor.

CryptoQuant verilerine göre Bitcoin, şimdiye kadarki en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardayken borsalarda Bitcoin sayısı 2,682 milyon civarında bulunuyordu ancak yazım esnasında 2,481 milyon civarında bulunuyor. Verilere göre yaklaşık 200 bin bitcoin soğuk cüzdanlara gönderilmiş.

Daha öncelerde, borsalarda bulunan Bitcoin miktarı yüksekken fiyat düşme eğilimindeyken bitcoin miktarının borsalardan azalmaya başladığı süreçte bitcoin fiyatı yükseliş eğilimi göstermiştir.

Çin‘de ortaya çıkan COVID-19 salgının 2020 Mart ayında dünya geneline yayılmasıyla birlikte tüm piyasalarda düşüş yaşanmıştı. Bitcoin, bu yaşanan düşüşte 4.000 dolar seviyesinin altına gerilemiş ardından ise 64.000 dolara kadar ulaştığı bir yükseliş yolculuğuna başlamıştı. Bu süreçte ise borsalardaki Bitcoin miktarı yaklaşık 3,05 milyondan 2.5 milyona gerileyerek 550 bin azalmıştı.

Son 24 saatlik periyotta %6,5 düşüş yaşayarak 29.500 seviyesinde bulunan Bitcoin’in market değeri yazım esnasında 560 milyar dolar civarlarında seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!