Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200.000 Kayıp Bitcoin Geri Mi Dönüyor?

Rus bir hukuk firması olan Zheleznikov and Partners, yeni ortaya çıkan bir habere göre Mt. Gox fiyaskosunda ‘ortadan kaybolan’ 200.000 Bitcoin‘i geri getirmek için yasal bir hamle yaptı.

12 Eylül tarihinde eski bir BBC muhabiri olan Andy Pag ile yapılan röportajda açıklananlara göre, Moskova merkezli hukuk firması iflas etmiş olan Mt. Gox kripto para borsasının hacklenmesinden oluşan ve yaklaşık değeri 2 milyar dolar olan BTC’leri geri getirebileceğini iddia etti.

Hukuk bürosunun avukatları kolluk kuvvetleri ile olan yakın bağları sayesinde çalınan parayı ele geçirdiğine inanılan Ruslara karşı hamle yapabileceklerini iddia ettiler. Ekip bunun yanı sıra 200.000 BTC’yi ele geçiren kişilerden bazılarının kimliklerinin bile tespit edildiğini öne sürdü.

”Şunu belirtmek istiyoruz ki olayda yer alan kişilerin hepsinin kimliklerine sahip değiliz. Mevcut bilgileri ve polis soruşturmasını bir araya getirdikten sonra bunların kimliklerinin ortaya çıkacağına inanmamıza neden olan güçlü kanıtlarımız var ancak soruşturma başladığında bunların bir an önce ortaya çıkıp kurbanların tazminatlarını vereceğini umut ediyoruz.”

Tabii ki 2 milyar dolar değerindeki vurgunun yaralarını sarmayı hedefleyen firma bunu ücretsiz yapmayacak. Hukuk firması kurbanlardan ele geçirdikleri tazminatın veya BTC’lerin yüzde 75’ini talep etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment