Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore Yeni Bir Kripto Para Konferansı Düzenliyor!

Daha önce 2019 yılının Nisan ayında bir ilke imza atarak ülke içerisinde kripto para konferansı düzenleyen Kuzey Kore, yaşadığı katılımdan memnun kalmış olacak ki ikincisi için tarih belirledi.

Daha önce defalarca Avrupa Komisyonu tarafından  hakkında kripto para borsalarını hacklediği ve buradan elde ettiği gelir ile kendi nükleer silah programını finanse ettiği haberleri yayılan Kuzey Kore, kripto para birimlerine olan ilgisini bu ikinci etkinlik ile de göstermeyi planlıyor.

Ülkenin ilk kripto para konferansına 100’e yakın insan katılmıştı ve yetkililer bunun kendileri için bir başarılı olduğunu vurguladılar. 2020 yılının Şubat ayında yapılacak olan etkinliğe İspanya ve Kore Dostluk Birliği sponsor olacak. Konferansın resmi sayfasında ülke içerisinde yaygın olan kısıtlamaların, yabancı misafirler için uygulanmayacağı da açıklandı.

Kuzey Kore’de vatandaşların internet erişimi çoğunlukla yok ve ABD’li vatandaşların ülkeye girmesi de belli bir tarihe kadar oldukça zordu. Kripto para etkinliğine ABD’li vatandaşların katılması konusunda herhangi bir engel yok ve konferans boyunca internet bağlantısının da olacağı açıklandı. Normalde kamera vb. elektronik cihazların da yer yer yasaklandığı Kuzey Kore’de etkinliğe katılanlar için bunlar da serbest bırakılacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment