Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Borsa Kripto Para Sektöründe Bir İlki Gerçekleştirdi!

Akıllı kontratlar sayesinde kullanıcıların herhangi bir yönetime ihtiyaç duymadan kripto para alım satımı yapabildiği merkeziyetsiz borsalar, Binance gibi önde gelen merkezi borsaların hacim olarak oldukça gerisinde yer alsalar da kesinlikle geleceğin kripto para borsaları olarak görülüyorlar.

Merkeziyetsiz borsaların bugüne kadar merkezi borsalara kıyasla en büyük eksikliklerinden birisi de herhangi bir itibari para kapılarının olmaması olarak bilinmekteydi. Ethereum blockchain’i tabanlı Kyber Network ise buna bir son vererek kripto para – itibari para alım satım işlemi sunan ilk DEX olarak tarihe geçti.

Söz konusu olanak MakerDAO tarafından desteklenen kripto para startup firması Coindirect ile yapılan ortaklık sayesinde mümkün oldu. Kyber Network bu ortaklığın sonucu olarak kullanıcılara direkt olarak itibari paralarla kripto para birimi satın alma seçeneği sunabilecek.

Söz konusu merkeziyetsiz kripto para borsası şu an için sadece Ethereum ve ERC-20 tabanlı token’leri desteklemekte ki bu kullanıcıların yukarıdaki kripto paraları hem itibari para, hem de Visa veya Mastercard kredi kartları ile bankamatik kartları kullanarak Coindirect üzerinden alabilecekleri anlamına geliyor.

Kyber Network’ün attığı bu hamle ile ciddi bir ticari hacim elde etmesi ve yeni kullanıcılara ulaşması beklenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment