Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyon Dolarlık Kripto Borsası Olayında 7 Tutuklama Daha

Hong Kong polisi, kripto para borsası JPEX hakkında devam eden soruşturma kapsamında yedi kişiyi daha tutukladı.

Bu gelişmeyle birlikte JPEX soruşturması kapsamında son ayda toplamda 27 kişi tutuklanmış oldu. Ancak JPEX’in yönetiminden sorumlu isimlerin kimliği henüz belirlenmedi.

Polisin son iki gün içerisinde tutukladığı isimler arasında tezgahüstü (OTC) bir kripto platformu olan CryptoPARD’ın CEO’su Chan Siu-lung yer alıyor. Diğer iki alım satım kanalı olan Coingaroo ve Tung Club’dan da bazı isimler tutuklandı.

Yetkililer, kripto para borsası JPEX’in Hong Kong’daki OTC platformları ile arasındaki ilişkiyi henüz netleştirmedi. Polis, soruşturma kapsamında Coiner gibi daha farklı mekanlara da baskın düzenledi.

South China Morning Post’un haberine göre polisin tutukladığı kişilerden ikisi, JPEX’in yönetim kadrosuyla bağlantılı olabilir.

Polis ekipleri, JPEX ile bağlantılı fonlarla alınmış olabileceği şüphesiyle tutuklulardan birine ait beyaz bir Lamborghini’ye de el koydu.

Yetkililerin açıklamalarına göre JPEX borsasını kullanan yatırımcılar toplamda yaklaşık 200 milyon dolar maddi zarar yaşadı.

JPEX soruşturması ile birlikte kripto para sektörü, Hong Kong’da önemli bir konu başlığı haline geldi. Hong Kong polisi ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), geçtiğimiz günlerde kripto para sektörünü gözetlemesi adına ortak bir ekip kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!