Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcısına Vergi Piyangosu Vurdu: 6 Cent ile 310 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para vergisi ödeyen bir kullanıcı, sistemdeki piyango sayesinde yüz binlerce dolar kazandı.

Bir yatırımcı sadece 0,06 dolarlık kripto para vergisi sayesinde 310 bin dolar kazanç elde etti. Paul Huang isimli bir kullanıcı konu hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında, Tayvanlı bir yatırımcının kripto para borsasında 0,06 dolarlık vergi ödemesi sayesinde 310 bin dolar kazandığını gözler önüne serdi. Kullanıcının Tayvan menşeili MaiCoin Max isimli kripto para borsasında işlem yaptığı belirtildi.

Tayvan hükümeti uzun yıllardır “Tek Tip Makbuz Piyangosu” adını verdiği bir uygulamayla bireysel yatırımcıları vergi uyumluluğuna teşvik ediyor. Bu kapsamda belirli bir miktarın üzerinde geliri olan bireylerin vergilerini ödeyip makbuzlaması gerekiyor. Ardından bu makbuzun elektronik bir kopyası vergi makamlarına teslim ediliyor.

Bu makbuz bir piyango bileti olarak kullanılıyor ve yetkililer her ay 310.000 dolarlık büyük ödülden başlayarak bir dizi ödül için çekiliş düzenliyor. Özellikle kripto para borsalarında yapılan her işlem için vergilendirme talep edildiği için bu tür işlemler yapan kullanıcıların piyango sisteminde daha fazla bilet hakkı oluyor.

Taydan’da %39,6’ya varan kripto para vergisi

Taylanda’da şu anda kripto paraların vergilendirilmesini özel olarak düzenleyen bir yönetmelik bulunmamaktadır. Ancak sınır ötesi e-ticaret işlemlerinin ve online hizmet satışlarının vergilendirilmesiyle bağlantılı vergi kanunları doğrultusunda vergilendirme yapılabilmektedir. Kripto paralar üzerinden yapılan işlemler için vergi ödememenin bin bir çeşit yolu olsa da vergisini ödemek isteyen yatırımcılar için de söz konusu alternatif sunulmaktadır.

Ülkede kripto para alım satımları bireysel gelir olarak kabul edilir ve bu noktada vergi ödemek isteyen yatırımcıların kripto para işlemleri için %39,6 varan kademeli bir vergilendirme sistemi vardır. Bir yıldan uzun süre önce yapılan kripto para alım satımları ise sabit %20 sermaye kazancı oranı üzerinden vergilendirilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!