Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyon Oyunculu Roblox XRP ile Ödeme Almaya Başladı -İddia

GÜNCELLEME: BitPay yönetimi, yaptığı açıklamanın “hatalı” olduğunu belirterek açıklamasını geri çekti. Roblox tarafından yapılan açıklamaya göre Xsolla ile Roblox arasında bir iş birliği olsa da Roblox, Bitcoin veya XRP gibi kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmiyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre Xsolla ve BitPay, oyun içi alışverişlerde Ripple’ın kripto parası XRP’yi kabul etmeye başladı.

BitPay tarafından bugün duyurulan habere göre ayda 200 milyondan fazla aktif oyuncusu bulunan Roblox, kabul ettiği ödeme metotları arasına XRP’yi de ekledi.

Roblox’taki oyun içi ödemeleri yöneten Xsolla, artık XRP’yi de bir ödeme seçeneği olarak kabul ediyor. Kripto para cüzdanlarıyla kolay bir şekilde bağlantı kurulabilmesi için BitPay ile çalışılacak. BitPay tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Xsolla, artık SMITE ve Roblox gibi oyunları için BitPay ile birlikte XRP’yi de ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Favori kripto paranızı bu oyunları almak ve oynamak için kullanabilirsiniz.”

Windows, macOS, Android, iOS gibi platformlarda kullanılabilen Roblox’un ayda 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Roblox oyuncuları, yılın ilk çeyreğinde oyun içi harcamalara 773 milyon dolar harcadı.

Xsolla ve BitPay arasındaki ortaklık, platform 2014 yılında Bitcoin kabul etmeye başladığında kuruldu. BitPay ve Xsolla, Eylül 2023’te tüccar ve tüketiciler için PayPal’ın stablecoin’i PayPal USD (PYUSD) hizmeti vermeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!