Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Satış Riski Azalıyor: Ethereum ve Bir Altcoin’de 47 Milyon Dolar Kitledi!

İflas eden kripto para borsası FTX’in iflas ekibi, yeni bir hamle yaparak bir altcoin daha stake etti. 

FTX’in iflas sürecini yürüten ve alacaklılardan oluştan bir grup tarafından kontrol edilen cüzdanlar yine hareketlilik yaşandı. Söz konusu ekip, geçtiğimiz günlerde 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL‘ü stake etmesinin ardından şimdi de 9,5 milyon dolar değerine 18 milyon Polygon (MATIC) stake etti.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerine göre işlem FTX ve kardeş şirketi Alameda’nın cüzdanları aracılığıyla gerçekleşti. FTX’in yıllık %4,6 getiri oranına göre stake ettiği ve MATIC’den mevcut fiyatla 437 bin dolar kar elde edeceği belirtildi. İflas ekibi bunun yanı sıra 37,45 milyon dolar değerinde 24 bin Ethereum (ETH) daha stake etti.

Ekip, geçtiğimiz günlerde yapılan Ethereum ve Solana staking işlemi ile birlikte şu anda toplamda 170 milyon dolarlık kripto parayı stake etmiş durumda bulunuyor.

FTX geçtiğimiz aylarda, elinde bulundurduğu kripto paraların satışını, stake edilmesini ve riskten kaçınmasını sağlamak mahkemeden izin istemiş ve onay almıştı.

Söz konusu 3 milyar dolarlık altcoin için satış yapacağına yönelik çıkan söylentiler henüz netlik kazanmadı ve FTX’ten gelen staking hamleleri yüreklere su serpmeye, yükselişin önünü açmaya devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre MATIC, son 24 saatte %1,3 yükselişle yazım esnasında 0,531 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!