Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Solana’da Satış Baskısını Kırdı: Fiyatı Rahatlatan 122 Milyon Dolarlık Hareket!

İflas eden kripto para borsası FTX, 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon Solana’yı (SOL) stake etti. 

Solana’nın on-chain takip sitesi SolanaFM verilerine göre 14 Ekim tarihinde FTX, 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL‘ü stake etti.

FTX’in iflas sürecini yürüten ve alacaklılardan oluştan bir grup tarafından kontrol edilen cüzdanlardan birinde ilk hareketlilik on-chain analist “ashpool” tarafından fark edildi. Paylaşımda, cüzdan üzerindeki varlıkların staking platformu Figment‘e gönderildiği belirtildi.

Geçtiğimiz dönemde FTX‘in elinde fazla miktar bulundurduğu Solana‘yı tasfiye edeceği ve büyük bir satış baskısına yol açacağına dair endişeler bulunuyordu. Ancak yapılan son staking işlemi ile birlikte bu endişeler bir miktar ertelenmiş oldu.

Ekip, Solana’nın yanı sıra 30 milyon dolar değerinde 24 binden biraz daha fazla Ethereum stake etti.

On-chain analistler, FTX cüzdanlarının Solana staking‘inden bir yılda 8 milyon dolar, Ethereum’dan 1 milyon dolardan fazla kazanacağını dile getirdi.

Öte yandan Eylül 2023’deki son mahkeme dosyasına göre FTX, elinde 1,16 milyar dolarlık 55,86 milyon SOL yer alıyor. Bunun 42,16 milyondan fazlası FTX’in kardeş şirketi Alameda’ya ait ve kilitli durumda bulunuyor.

FTX geçtiğimiz aylarda, elinde bulundurduğu kripto paraların satışını, stake edilmesini ve riskten kaçınmasını sağlamak mahkemeden izin istemiş ve onay almıştı.

CoinGecko verilerine göre söz konusu işlemin yapılmasından bu yana SOL fiyatı, 21,7 dolar seviyelerinden %6,22 yükselişle 23 dolara kadar erişti. SOL, yazım esnasında 22,89 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!