Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e ABD’den Milyarlarca Dolarlık Kripto Para İçin Onay Çıktı: Satış Ne Zaman?

İflas eden kripto para borsası FTX, içerisinde milyarlarca dolarlık kripto paranın yer aldığı varlıkların satışı için ABD mahkemesinden resmen onay aldı.

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi FTX’in yatırımcılarına geri ödeme yapabilmesi için elindeki kripto paraları satmasına yeşil ışık yaktı. Yargıç John Dorsey tarafından 13 Eylül günü alınan kararda çoğu kripto para için haftada yalnızca 100 milyon dolar satışa izin verileceği fakat bu limitin talep edilirse token bazına 200 milyon dolara çıkarılabileceği belirtildi.

FTX cephesi bununla birlikte volatil fiyat hareketlerinin satıştan elde edilen gelirler üzerindeki etkisini en aza indirmek için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve gerekirse diğer bazı tokenları da hedge etmek istediğini vurguladı. FTX ayrıca elinde bulunan kripto para harici diğer varlıkları da satabilmek için onay aldı.

Öte yandan alacaklılara daha fazla gelir sunabilmek için token stake etme ihtimalini göz önünde bulunduran borsa, bu hakları da saklı tuttuğunu söyledi.

Yargıç Dorsey, satılan bu kripto paraların kime ait olduğunu sorduğunda FTX avukatlarından gelen yanıt bulanık bir tablo yarattı. Avukatlar, satılan kripto paraların borçluların varlıkları olduğunu savunurken başka bir avukat ise varlıkların hepsinin tek bir havuzda toplandığını ve nokta atışı şekilde hangi kullanıcıya ait olduklarını söyleyemeyeceklerini ifade etti.

Hepsi tek bir havuzun parçası. FTX global ve ABD havuzu olarak adlandırdığımız varlıklar söz konusu ve bunların hangi müşteri ile bağlantılı olduğunu söylemek zor.

FTX kripto para satışıyla birlikte elindeki varlıkları nakde çevirecek ve alacaklılarına ödemeyi dolar cinsinden yapacak. Teminatsız alacaklılar komitesinin bir avukatı söz konusu kripto paraların satış sürecinin hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Mahkeme kayıtlarına göre FTX’in elinde 3,4 milyar dolar civarında kripto para ve varlık bulunuyor. FTX, tasfiye işlemi sırasında piyasanın önceden haberdar olmamasını sağlamak için ABD mahkemesine gizlilik talebinde bulmuştu bu kapsamda onaylanan satış planına göre satış yapmadan 10 gün önce ABD Mütevelli Heyeti’ne haber vermesi gerekecek. Artık borsa istediği zaman bilgilendirme yaparak kamuoyuna açıklamasına gerek kalmadan satış yapabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!