Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Birleşik Krallık’taki Regülasyonlara Uymak İçin Yeni Önlemler Aldı

En büyük kripto para borsası Binance, Birleşik Krallık’ta yeni uygulamaya giren regülasyonlara uymak için bazı önlemler aldı.

Binance tarafından yapılan açıklamaya göre borsa, bu hafta itibarıyla Birleşik Krallık’taki yeni kullanıcı kayıtlarını durdurdu.

8 Ekim’de uygulamaya giren kurallar doğrultusunda ülkenin mali regülatörü FCA’da kaydı olmayan şirketler, sundukları kripto para hizmetleriyle ilgili promosyon yapamıyor.

Kurallar yine de kaydı olmayan şirketlerin, FCA tarafından yetkilendirilmiş şirketler aracılığıyla tanıtım yapmasına olanak tanıyor. Binance bunun için Rebuildingsociety.com Ltd (REBS) ile anlaştı ancak FCA, 10 Ekim’de bir karar alarak REBS’nin böyle bir hizmet sunamayacağını duyurdu.

Birleşik Krallık’taki promosyon çalışmalarına devam etmek isteyen Binance, FCA tarafından yetkilendirilmiş yeni bir ortak bulmaya çalışıyor:

“Kullanıcılarımızın bu gelişmelerden zarar görmemesi adına FCA ile yakından çalışıyor ve finansal promosyonlarımızı onaylayabilecek, FCA tarafından yetkilendirilmiş başka bir firma bulmaya çalışıyoruz.”

Borsa bu süreç içerisinde yeni kullanıcı almayı durdursa da mevcut kullanıcılar, platformdaki ürünleri kullanmayı devam edebilecek. Ancak süreç içerisinde çıkarılacak yeni ürün ve hizmetler, bu kullanıcılara sunulmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!