Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Cathie Wood Bitcoin ETF’i İçin Büyük Engeli Açıkladı: SEC Değil!

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının önünde duran engeli açıkladı.

CEO Cathie Wood, 16 Ekim Pazartesi günü Natalie Brunell tarafından sunulan podcast Coin Stories’e katıldı. Podcast için yaptığı konuşmasında spot Bitcoin ETF başvurularının güncel durumuna dair açıklamada bulunan Wood, önlerindeki tek engelin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler olduğunu ifade etti:

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının önünde duran kişi direkt olarak SEC Başkanı Gensler. SEC’nin önemli üyelerinin birçoğu spot ETF’lerine olumlu bakıyor.

SEC’de yer alan birçok yetkiliyle geçtiğimiz süreçte Bitcoin hakkında konuştuğunu ve o insanların Bitcoin’i derinlemesine anlayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Düzenleyici kurumun çoğunluk kesiminin Bitcoin’e olumlu yaklaştığını öne çıkaran CEO, öte yandan Gensler’in spot Bitcoin ETF başvurularını kendisine bir takıntı haline dönüştürdüğünü ima etti.

Yine de karamsarlığa kapılmayarak, işin sonunda spot Bitcoin ETF başvurularının toplu bir şekilde onaylanacağını dile getirdi.

Podcast açıklamasının devamında, spot Bitcoin ETF sürecini “Gensler’in kişisel Vietnam’ı” olarak tanımlayan deneyimli isim, şu ifadelerle dikkat çekti:

Benim için kopukluk şu ki, SEC personeli o kadar çok şey biliyorlar ve o kadar iyiler ki, bunun Gary Gensler’den çok daha fazlası olduğuna inanıyorum. Bunu teyit edemem çünkü personelin bu konuda net bir şekilde konuşma hakkı yok. Sadece onlarla Bitcoin konusunu nasıl tartıştığımızdan biliyorum ki bu konuyu gerçekten anlıyorlar ve değerini biliyorlar Bence Gary Gensler’in kişisel Vietnam’ı ona musallat olmaya başladı. SEC’in şimdi harekete geçtiğini düşünüyorum.

Ark Invest’in SEC incelemesinde bekleyen hem spot Bitcoin ETF hem de spot Ethereum ETF başvurusu bulunuyor. Şirketin kısa süre önce spot Bitcoin ETF başvurusuna dair dosyayı güncelleyerek tekrardan sunması olumlu bir gelişme şeklinde yorumlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!