Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsa Uniswap’ten Tarihi Karar: Bu Altcoinlerden İşlem Ücreti Alınacak!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap (UNI), belirli kripto paralar için işlem ücretlerinde değişikliğe gittiğini duyurdu.

Uniswap platformu 11 farklı kripto para için %0,15’lik işlem ücreti alacağını duyurdu. Belirlenen kripto paralar arasında Ethereum (ETH), USD Coin (USDC), Wrapped ETH (WETH), Tether (USDT), Dai (DAI), Wrapped BTC (WBTC), agEUR (AGEUR), Gemini Dollar (GUSD), Liquity USD (LUSD), EUROC ve XSGD (XSGD) yer aldı.

Yeni ücret tarifesinin 17 Ekim‘den itibaren gereçli olacağı vurgulandı. Bu ekstra işlem ücreti uygulaması Uniswap’in tarihinde bir ilk olacak. Yeni işlem ücreti, yukarıda belirtilen kripto paralardan en az ikisinin alım-satım veya diğer DeFi işlemlerinde kullanılması durumunda geçerli olacak.

Günde 1 milyon dolar getiri sağlayacak

Söz konusu kripto paraların günlük işlem hacmi yaklaşık 580 milyon dolara ulaşıyor. İşlem hacmi verileri %0,15’lik kesinti dahil edilerek hesaplandığında yeni ücretlendirme sisteminin Uniswap’e günde yaklaşık 1 milyon dolar kazandıracağı düşünülüyor.

Platform tarafından hayata geçirilen yeni işlem ücreti politikası hem tarayıcı hem de cüzdan uygulamasında geçerli olacak. Ekip tarafından paylaşılan blog gönderisinde %0,15’lik işlem ücretinin Uniswap faaliyetlerini sürdürülebilir şekilde finansa etmek için kullanılacağı vurgulandı.

Uniswap kurucusu Hayden Adams konu hakkında yaptığı açıklamasında, yeni tarife doğrultusunda elde edilecek gelirin Uniwsap’ı daha ileriye taşımak için fayda sağlayacağı vurguladı:

Bu, UNI token topluluğu tarafından oylanan Uniswap Protokolü ücret değişiminden ayrı bir uygulamadır. Kullanıcılarımıza geniş bir yelpazede sorunsuz bir arayüz sunuyoruz. Arayüzümüz en iyisi olmaya devam ediyor fakat bunun böyle olması için büyük miktarda sevgi (ve para) harcanıyor. Bu arayüz ücreti sektördeki en düşük ücretlerden biridir ve kripto ve DeFi’yi araştırmaya, geliştirmeye, inşa etmeye, iyileştirmeye ve büyütmeye devam etmemizi sağlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!